Supă de măruntaie de miel
Supa de măruntaie de miel estr o adevărată delicatesă de Paște.
Ingrediente
500 g organe de miel (inimă, ficat, rinichi)
1,5 l apă
1 conservă roșii descojite
1 ceapă mare
2 morcovi
1 păstârnac
2 tulpini de țelină
3 căței de usturoi
2 foi de dafin
1 linguriță piper boabe
sare, după gust
1 lingură ulei
1 legătură pătrunjel verde
1 lingură oțet de mere
Mod de preparare
Speli organele de miel și le tai bucăți potrivite. Pui apa la fiert într-o oală mare și adaugi organele. Lași să dea în clocot și spumezi bine.
Toci ceapa, morcovii, păstârnacul și țelina cuburi mici. Încingi uleiul într-o tigaie și călești ceapa 2-3 minute, apoi torni peste supă. Adaugi morcovii, păstârnacul, țelina, usturoiul zdrobit, roșiile din conserve, foile de dafin și piperul boabe.
Fierbi la foc mic, 1-2 ore, până când organele sunt fragede. Potrivești de sare și torni oțetul pentru un gust mai intens. Presari pătrunjel verde, tocat fin și servești fierbinte.