Supă de măruntaie de miel

16 aprilie 2025   Rețete cu carne

Supa de măruntaie de miel estr o adevărată delicatesă de Paște.

Ingrediente

500 g organe de miel (inimă, ficat, rinichi)

1,5 l apă

1 conservă roșii descojite

1 ceapă mare

2 morcovi

1 păstârnac

2 tulpini de țelină

3 căței de usturoi

2 foi de dafin

1 linguriță piper boabe

sare, după gust

1 lingură ulei

1 legătură pătrunjel verde

1 lingură oțet de mere

Mod de preparare

Speli organele de miel și le tai bucăți potrivite. Pui apa la fiert într-o oală mare și adaugi organele. Lași să dea în clocot și spumezi bine.

Toci ceapa, morcovii, păstârnacul și țelina cuburi mici. Încingi uleiul într-o tigaie și călești ceapa 2-3 minute, apoi torni peste supă. Adaugi morcovii, păstârnacul, țelina, usturoiul zdrobit, roșiile din conserve, foile de dafin și piperul boabe.

Fierbi la foc mic, 1-2 ore, până când organele sunt fragede. Potrivești de sare și torni oțetul pentru un gust mai intens. Presari pătrunjel verde, tocat fin și servești fierbinte.

Mai multe