Supă de peşte. Reţetă grecească

8 iulie 2015   Rețete cu carne

În Grecia, de unde ne-am inspirat pentru această reţetă, tradiţia este foarte importantă şi la capitolul bucătărie şi reţetele sunt păstrate şi transmise fiecărei fete odată cu zestrea materială.

Ingrediente

1 kg peşte mare 500 g peşte mic 2 cepe 2 cartofi potriviţi 4 morcovi mici 4 dovlecei 3 roşii 1 ceaşcă ulei de măsline 1 rădăcină de ţelină cu frunze cu tot 3 lămâi sare piper

Preparare

Cureţi peştii de solzi şi intestine, îi speli, îi stropeşti cu zeamă de lămâie şi îi laşi la rece aproximativ 15 minute. Cureţi legumele şi le fierbi în apă clocotită, dar nu complet. Adaugi peştii mari şi mici, sare, şi laşi totul să fiarbă 15 minute, la foc potrivit. Scoţi deoparte peştele mare, câţiva morcovi, dovlecei şi ţelină pentru a le folosi mai târziu. Laşi să fiarbă ceea ce a rămas în oală încă 5-6 minute, apoi treci totul prin sită pentru a obţine o supă groasă. În supa aceasta adaugi ulei, legumele opărite şi laşi la fiert 5-6 minute. Aşezi peştele mare pe un platou, garnisit cu legume, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi serveşti alături de supa cu legume şi lămâie alături.

Mai multe