Supă de somon
Supa de somon, o rețetă foarte aromată, este ușor de preparat.
Ingrediente
300 g file de somon
2 cepe medii, tocate fin
3 cartofi medii
1 rădăcină mică de țelină
1 l apă
200 ml smântână dulce de gătit
50 g unt
sare și piper
½ lămâie, opțional
mărar proaspăt, pentru decor
Mod de preparare
Într-o oală, topești untul și călești ceapa până devine moale și translucidă. Adaugi cartofii și țelina, tăiate cubulețe. Le călești împreună câteva minute până se înmoaie ușor. Torni apa în oală și lași să fiarbă până când legumele sunt complet gătite.
Cureți și speli peștele și îl adaugi în oală și continui să gătești până când somonul s-a fiert. Reduci focul și adaugi smântâna de gătit în supă. Amesteci bine și lași să fiarbă câteva minute. Condimentezi cu sare și piper după preferințe, apoi presari mărar proaspăt tocat. Opțional, o poți servi cu puțină zeamă de lămâie și felii de pâine prăjită.