Supă italiană cu spanac și chifteluțe
Supă italiană cu spanac și chifteluțe din bucătăria tradiţională italiană are un gust la fel de special ca şi ciorba românească cu perişoare.
Ingrediente
Pentru chifteluțe
450 g carne tocată de vită
450 g carne tocată de porc
1 cană pesmet
1/2 cană parmezan ras
pătrunjel proaspăt tocat
2 căței de usturoi, tocați
1 ou mare
sare și piper
Pentru supă
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată fin
2 morcovi, feliați
2 tulpini de țelină, feliate
3 căței de usturoi, tocați
8 căni supă de pui
1 cană paste mici orzo
140 g spanac proaspăt, tocat
sare și piper
parmezan ras, pentru servire
pătrunjel proaspăt, tocat, pentru decor
Mod de preparare
Într-un bol, combini carnea tocată de vită, carnea tocată de porc, pesmetul, parmezanul ras, pătrunjelul tocat, usturoiul tocat, oul, sarea și piperul. Le amesteci bine până se omogenizează și formeazi chifteluțe mici. Le dai la frigider 30 de minute, pentru a se întări.
Încălzești uleiul de măsline la foc mediu, într-o oală, adaugi chifteluțele în tranșe, le rumenești pe toate părțile, apoi le dai deoparte.
În aceeași oală, adaugi ceapa tocată, morcovii și țelina. Le gătești 5-7 minute sau până când legumele se înmoaie. Adaugi usturoiul tocat și mai lași pe foc încă un minut, până devine aromat. Torni supa de pui și aduci în punctul de fierbere. Reduci focul și lași să fiarbă ușor aproximativ 10 minute.
Adaugi pastele în supa care fierbe și le gătești conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până devin al dente. Adaugi, cu grijă, chifteluțele rumenite înapoi în oală și mai lași să fiarbă ușor încă 10 minute, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Pui spanacul tocat și-l gătești 2-3 minute. Potrivești gustul cu sare și piper și decorezi cu parmezan ras și cu pătrunjel proaspăt tocat.