Supă picantă de pui

27 noiembrie 2025   Rețete cu carne

Elementul surpriză al acestei supe absolut delicioase este ardeiul iute oferind o experiență culinară bogată și satisfăcătoare.

Ingrediente

2 bucăți spate de pui

1 piept de pui cu os şi piele

3 morcovi

1 ceapă

1 țelină

1 rădăcină pătrunjel

1 păstârnac

1 ardei gras

1 ardei iute

1 buchet broccoli

200 g mazăre

200 ml smântână pentru gătit

frunze de mentă

pătrunjel verde

sare

piper

Mod de preparare

Pui o oală cu apă pe foc, adaugi toată carnea de pui, o lași un clocot, răstorni apa, o speli bine și o așezi din nou pe foc cu apă, care trebuie să acopere carnea cu trei degete.

Îndepărtezi spuma de câte ori este cazul. Între timp, speli ceapa, morcovii, țelina și albiturile, le cureți și le tai mărunt. Speli ardeiul gras și pe cel iute, le îndepărtezi semințele și nervurile și îi tai fin. După ce carnea nu mai lasă spumă, adaugi în oală toate legumele. Potrivești gustul de sare și de piper și le fierbi până când carnea se desprinde de pe oase.

Scoți carnea, o dezosezi, apoi o pui din nou în supă. Speli broccoliul, îl rupi buchețele, speli și mazărea și le adaugi în oală. Amesteci smântâna cu câteva polonice de zeamă, apoi o torni, în fir subțire, amestecând continuu în supă. Fierbi 10 minute, ca să se combine aromele, și dai de pe foc.

O servești decorată cu pătrunjel tăiat fin și cu frunze de mentă.

Mai multe