Supă ţărănească cu şuncă

24 februarie 2016   Rețete cu carne

Ca să vă convingeţi cât este de bună această supă, e musai să o preparaţi. Nici nu aveţi nevoie de prea multe ingrediente.

Ingrediente supa taraneasca cu sunca:

300g morcovi 200g napi 2 cepe 2-3 bucăţi praz 30g unt 2 roşii 125g şuncă pătrunjel cimbru dafin sare piper

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii, napii şi ceapa, apoi se tai bucăţi. Se curăţă şi se taie prazul. Se topeşte untul într-o tigaie, se pun legumele şi se călesc aproximativ 20 de minute la foc mediu. Se toarnă 1l de apă peste legume, se adugă sarea şi piperul şi se lasă la foc mic cam 30 de minute. Se taie şunca în bucăţi mici. Se adaugă în supă cartofii, şunca şi ierburile. Se acoperă vasul şi se lasă ciorba taraneasca cu sunca la foc mic încă 30 de minute.

Serveste aceasta supa taraneasca cu sunca cat este caldă!

Ciorba taraneasca ca in Ardeal

Ciorba taraneasca ca in Ardeal

Placinta taraneasca cu dovlecei

Placinta taraneasca cu dovlecei

Mancare taraneasca de fasole verde

Mancare taraneasca de fasole verde

Dificultate medie

4 porţii

Timp de preparare: 1h şi 30'

Mai multe