Supă turcească Kuzu
Supă turcească Kuzu este o rețetă tradițională din Turcia, în care carnea de miel este combinată cu legume și condimente pentru a obține o supă bogată și plină de arome.
Ingrediente
800 g carne de miel
2 cepe
200 g năut din conservă
2 morcovi
1 ardei gras
2 roșii
3 căței de usturoi
2-3 frunze de dafin
1 linguriță boabe de piper negru
1 linguriță coriandru măcinat
½ linguriță chimen
2 l apă
2 linguri ulei vegetal
sare
piper
4 cartofi medii
Mod de preparare
Tai carnea de miel în bucăți mari, curățând excesul de grăsime, dacă este necesar. Tai cartofii, morcovii și ardeiul gras cuburi mari. Ceapa și usturoiul le toci grosier.
Într-o oală mare, pui carnea și apa, adaugi frunzele de dafin, boabele de piper negru și puțină sare. Fierbi la foc mic aproximativ o oră, până când devine fragedă. Îndepărtezi spuma care se formează la suprafață.
După ce carnea este aproape fiartă, adaugi cartofii, morcovii, ceapa și usturoiul în oală. După aproximativ 15 minute, pui ardeiul gras și roșiile tocate. Spre final, când legumele sunt aproape fierte, adaugi coriandrul măcinat și chimenul. Ajustezi gustul de sare și piper.
Lași supa să mai fiarbă la foc mic până când toate ingredientele sunt moi și aromele s-au combinat. Oprești focul și lași supa să se odihnească câteva minute înainte de servire.
Decorezi fiecare porție cu pătrunjel sau coriandru proaspăt tocat.