Tartă cu carne de curcan

19 mai 2016   Rețete cu carne

Pentru ca tartele să-ţi iasă delicioase, respectă cu stricteţe ordinea în care pui ingredientele şi timpul de ţinere la rece. Înainte de a te apuca de frământat aluatul pentru tarte, lasă untul să se înmoaie. Nu uita să înţepi aluatul cu furculiţa înainte de a da tarta la cuptor.

Tartă cu carne de curcan - Ingrediente (6 porţii)

Pentru aluat 175 g făină 1 vârf de cuţit cu sare 100 g unt 3 gălbenuşuri 3 linguri apă rece

600 kg carne curcan

200 g bacon

3 legături ceapă verde

300 g ciuperci

4 ouă

5 linguri smântână

150 g caşcaval

1 mână mieji floarea-soarelui

1 legătură pătrunjel

ulei

sare

piper

Tartă cu carne de curcan - Mod de preparare

Amesteci făina cu un praf de sare şi adaugi untul tăiat. Faci o adâncitură în centru, pui gălbenuşurile, torni apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care îl pui la rece

30 de minute.

Pentru umplutură, speli carnea şi o pui la fiert cu o jumătate de linguriţă de sare. Este gata când furculiţa intră uşor în ea. Apoi o scurgi şi o laşi să se răcească.

Cureţi şi speli ceapa verde şi ciupercile, le scurgi şi le toci mărunt. Încingi două linguri de ulei

într-o tigaie şi căleşti ceapa tocată mărunt. Când s-a înmuiat puţin, adaugi ciupercile şi baconul tăiat cubuleţe. Ţii pe foc circa 4 minute şi apoi laşi la răcit.

Toci carnea de curcan, adaugi ceapa, baconul şi ciupercile călite. Spargi ouăle, adaugi smântâna, pătrunjelul tocat, sarea şi piperul, după gust. Amesteci până se omogenizează ingredientele.

Scoţi coca de la frigider şi o întinzi într-un vas termorezistent, îmbraci şi pereţii până la jumătate, înţepi cu furculiţa şi o coci în cuptorul preîncălzit 10 minute. Scoţi şi laşi puţin la răcit.

Torni compoziţia de carne peste aluat, presari caşcavalul ras şi miejii de floarea-soarelui. Introduci din nou în cuptor pentru 10 minute. Serveşti tarta călduţă, decorată cu frunze de salvie sau de oregano.

Mai multe