Tartă cu spanac și somon afumat
O rețetă delicioasă pentru tartă cu spanac și somon afumat perfectă pentru prânz, cină sau un brunch elegant.
Ingrediente
250 g făină integrală
2 ouă
120 g unt rece
2-3 linguri apă rece
1 praf de sare
Pentru umplutură
300 g spanac
1 ceapă
3 căței de usturoi zdrobiți
100 g somon afumat
4 ouă
200 g iaurt cremos sau sana
150 g parmezan ras
1 lingură ulei
sare
piper
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu untul până când obții un aluat nisipos, adaugi ouăle, frămânți, apoi apa, sare, frămânți și aduni aluatul într-o bilă, îl înfășori în folie și îl dai la frigider cel puțin 30 de minute.
Între timp, speli spanacul și îl lași la scurs. Pui ulei într-o tigaie, adaugi ceapa tăiată mărunt, usturoiul, sare și piper, după gust, călești câteva minute și adaugi spanacul. Ții pe foc câteva minute și dai deoparte.
După ce s-a răcit amestecul, adaugi ouăle, iaurtul, somonul făcut bucățele, parmezanul și omogenizezi.
Întinzi aluatul într-o tavă rotundă, tapetată inclusiv pe margini și torni amestecul cu spanac și somon.
Dai tava la cuptorul încins în prealabil și o ții până când se rumenește frumos.