Tartă cu şuncă, roşii şi brânză
Tartele sunt printre preferatele noastre aşa că încercăm tot felul de combinaţii.
Ingrediente
½ pachet aluat de patiserie 150 g brânză de burduf 200 g de şuncă 1 ceapă 4 ouă 1 iaurt mare 125 ml lapte 1 legătură pătrunjel 2 roşii sare piper
Preparare
Întinzi aluatul în foaie pe dimensiunea formei de copt şi o laşi la frigider 10 minute. Căleşti ceapa în puţin ulei până se aureşte, adaugi şunca tăiată bucăţi, rumeneşti puţin şi laşi să se răcorească. Amesteci ouăle bătute cu iaurtul, laptele, pătrunjelul şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Pui ceapa şi şunca în foaia de aluat, torni amestecul de ouă, presari brânza mărunţită, pui roşiile tăiate pe jumătate şi coci în cuptorul încins circa 30 de minute. Laşi să se răcorească înainte de a o tăia.