Terină cu carne de porc şi ficăţei de pui

23 martie 2015   Rețete cu carne

Pentru aperitiv sau ca fel de mâncare principal, această terină cu carne de porc şi ficăţei de pui este cea ma potrivită. Chiar şi la o ocazie mai deosebită.

<h2 style="font-size: 16px;">Ingrediente pentru terină cu carne de porc şi ficăţei de pui</h2>

800 g carne de porc de tocat

6 ficăţei de pui

3 cepe albe

3 căţei de usturoi

1 linguriţă cimbru

1 linguriţă piper

sare

2 ouă

2 linguri făină

1 lingură coniac

ulei

pătrunjel şi ceapă verde pentru decor

<h2 style="font-size: 16px;">Mod de preparare pentru terină</h2>

Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti în ulei încins să fie aurie. După ce s-a înmuiat, adaugi usturoiul tăiat felioare şi ficăţeii bine spălaţi. Le laşi împreună până ce ficatul îşi schimbă culoarea. Laşi să se răcească şi treci amestecul prin maşina de tocat împreună cu carnea. În toată tocătura pui ouă, cimbru, piper, sare, făina şi coniacul.

Amesteci până obţii o pastă de carne foarte omogenă. Într-un vas asemănător tăvii de cozonac pui folie de plastic, pe care o laşi să atârne peste margini. Aşezi toată tocătura, o nivelezi frumos şi o acoperi cu folie. Pui vasul într-un alt vas mai mare, torni apă şi dai totul la cuptor să fiarbă la bain-marie pentru 60 de minute. Laşi să se răcească în tavă şi o serveşti tăiată felii, cu pătrunjel, ceapă verde şi roşii. Terina cu carne de porc şi ficăţei de pui merge foarte bine şi în sandviciuri!

Friptură de porc cu ceapă

Friptură de porc cu ceapă

Friptură haiducească de porc

Friptură haiducească de porc

Friptură de porc marinată la grătar

Friptură de porc marinată la grătar

Mai multe