Terină cu ou

6 aprilie 2015   Rețete cu carne

Pentru orice masă mai deosebită poţi avea în plan şi un astfel de aperitiv. Foarte gustos!

Ingrediente

300 g piept de pui 6 ouă 150 g mazăre din conservă 2 gogoşari muraţi (unul roşu, unul verde) 1 castravete murat 250 g maioneză 2 plicuri gelatină 200 ml apă 1 lingură ulei

Mod de preparare

Fierbi pieptul de pui în apă cu sare. După ce s-a răcit, îl tai cubuleţe. Fierbi ouăle tari şi le descojeşti. Pui la înmuiat gelatina în apă rece, iar după 10 minute o topeşti pe baie de aburi. Nu o lăsa să fiarbă, deoarece în caz contrar terina nu se va mai întări. Tai mărunt castravetele şi gogoşarii. Amesteci puiul cu ouăle, gogoşarii, castravetele, mazărea şi maioneza. Adaugi gelatina răcită şi amesteci. Torni compoziţia într-o tavă de chec unsă cu ulei şi dai terina la frigider peste noapte.

Mai multe