Terină cu pui, spanac şi praz

4 ianuarie 2016   Rețete cu carne

Combină carnea de pui cu legume verzi şi proaspete într-o terină delicioasă.

Ingrediente (8 porţii) 500 g piept de pui 300 g şuncă de Praga 3 felii pâine înmuiată 50 g spanac 3 ouă 1 ceapă pătrunjel verde mărar verde 3 fire de praz cu tulpina groasă 3 linguri ulei 1 lingură unt sare piper

Mod de preparare

Clocoteşti într-un vas mare doi litri de apă cu sare şi opăreşti, pe rând, câte un minut, foile de praz desfăcute cu mare grijă, una câte una, pentru a nu se rupe. Le scoţi deoparte şi le laşi să se scurgă de apă, fără a le plia.

Separat, treci carnea de pui prin maşina de tocat împreună cu ceapa, tai mărunt şunca, cu un cuţit bine ascuţit, şi amesteci totul într-un castron mare. Adaugi pâinea înmuiată şi stoarsă, verdeaţa tocată fin, ouăle bătute, frunzele de spanac tăiate, două linguri de ulei, sare şi piper, după gust.

Ungi o formă de chec mai mare cu unt, aşezi transversal, una lângă alta, frunzele de praz opărite, lăsând să atârne capetele peste marginea formei. Torni umplutura, o netezeşti, o acoperi cu frunzele de praz, stropeşti cu puţin ulei şi introduci tava în cuptorul bine încins, la bain-marie, pentru circa 45 de minute. O tai felii groase după ce se răceşte şi o serveşti ca aperitiv.

Mai multe