Terină de porc
Se numesc terine datorită vasului în care se pregătesc. Seamănă cu drobul nostru şi de aceea nu va fi complicat să le pregătim.
Ingrediente
800 g carne de porc de tocat
6 ficăţei de pui
3 cepe albe
3 căţei de usturoi
1 linguriţă cimbru
1 linguriţă piper
sare
2 ouă
2 linguri făină
1 lingură coniac
ulei
pătrunjel şi ceapă verde pentru decor
Preparare
Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti în ulei încins să fie aurie. După ce s-a înmuiat, adaugi usturoiul tăiat felioare şi ficăţeii bine spălaţi. Le laşi împreună până ce ficatul îşi schimbă culoarea. Laşi să se răcească şi treci amestecul prin maşina de tocat împreună cu carnea. În toată tocătura pui ouă, cimbru, piper, sare, făina şi coniacul. Amesteci până obţii o pastă de carne foarte omogenă. Într-un vas asemănător tăvii de cozonac pui folie de plastic, pe care o laşi să atârne peste margini. Aşezi toată tocătura, o nivelezi frumos şi o acoperi cu folie. Pui vasul într-un alt vas mai mare, torni apă şi dai totul la cuptor să fiarbă la bain-marie pentru 60 de minute. Laşi să se răcească în tavă şi o serveşti tăiată felii, cu pătrunjel, ceapă verde şi roşii. Merge foarte bine şi în sandviciuri!