Tigaie cu carne tocată și legume
Tigaia cu carne tocată și legume este o rețetă rapidă și gustoasă, perfectă pentru o masă de prânz sau cină. Iată cum poți să o prepari.
Ingrediente
500 g carne tocată
1 ceapă mare
2 căței de usturoi
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
2 morcovi medii, rași
200 g roșii cherry, tăiate jumătăți
200 g fasole roșie de la conservă
100 ml supă de pui sau apă
1 linguriță sare
½ linguriță piper negru
1 linguriță boia de ardei dulce
2 linguri ulei
1 linguriță oregano uscat
1 linguriță cimbru uscat
1 ardei iute pătrunjel, pentru ornat
Mod de preparare
Toci ceapa și usturoiul mărunt, tai ardeii grași, razi morcovii prin răzătoarea mică și toci roșiile.
Încingi uleiul într-o tigaie la foc mediu, adaugi ceapa tocată și sotezi până devine translucidă, aproximativ 4 minute. Pui și usturoiul și-l lași pe foc încă 1 minut, până când devine aromat. Adaugi carnea tocată în tigaie și o gătești până devine maronie și se sfărâmă, 5-7 minute.
Scurgi excesul de grăsime, dacă este necesar. Adaugi ardeiul gras, morcovii și fasolea și le sotezi împreună cu carnea 5 minute, până când legumele încep să se înmoaie. Pui roșiile cherry, sare, piper, boia de ardei dulce, oregano și cimbru. Amesteci bine pentru a combina aromele.
Torni supa de pui peste carne și aduci la punctul la fierbere. Reduci focul și lași preparatul să fiarbă la foc mic, 5-7 minute, până când legumele sunt fragede și lichidul s-a redus ușor.
Servești mâncarea fierbinte, simplă sau alături de orez, paste sau cartofi piure.