Tocană cu chifteluțe și năut

6 februarie 2025   Rețete cu carne

Deoarece este o sursă excelentă de proteine, năutul este una dintre vedetele dietelor.

Ingrediente

Pentru chifteluțe

400 g carne de porc

1 ceapă

1 ou

1 legătură mărar

sare și piper

2 linguri ulei de măsline

Pentru sos

1 ceapă roșie

1 ardei capia mic

2 căței de usturoi, măcinați

1 lingură boia afumată

2 linguri chimen măcinat

400 g roșii tocate, din conservă

2 căni supă de legume

400 g năut de la conservă

sare și piper

1 legătură mărar

Mod de preparare

Într-o cratiță adâncă, încingi uleiul, călești ceapa tăiată mărunt până ce devine sticloasă. Adaugi usturoiul, ardeiul capia tocat, boiaua și chimenul și continui să amesteci, apoi adaugi supa și roșiile tocate și lași la fiert.

Între timp, pregătești chifteluțele, amestecând carnea tocată cu oul, mărarul tocat fin, ceapa, sare și piper. Le modelezi astfel încât să obții niște chiftele mici, de forma perișoarelor.

În tocana de roșii care fierbe, adaugi năutul și chifteluțele și mai lași să fiarbă aproximativ 30 de minute sau până ce carnea este gătită. Asezonezi cu sare și piper dacă mai este nevoie.

Mai multe