Tocană de legume cu cârnaţi
O reţetă delicioasă de sezon pe gustul oricui!
Ingrediente
200 g cârnaţi semiafumaţi, feliaţi 4 roşii 5 cartofi 2 ardei graşi 1 morcov 2 cepe 1 linguriţă paprika 5-6 căţei de usturoi 50 ml vin roşu sec 1-2 linguri ulei 1 dovlecel sare piper pătrunjel, după gust
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o cratiţă şi prăjeşti uşor cârnaţii, apoi îi scoţi. În acelaşi ulei căleşti ceapa tăiată julien, usturoiul feliuţe şi când devine ceapa sticloasă adaugi paprika, morcovul rondele, amesteci şi torni vinul. Laşi să fiarbă acoperit şi când feliile de morcov sunt uşor moi adaugi cartofii cubuleţe, cârnaţii prăjiţi şi, după 10 minute, pui roşiile date prin răzătoare. Ţii câteva clocote şi adaugi ardeii graşi tăiaţi fâşii şi potriveşti de sare şi piper. Când toate legumele sunt aproape fierte pui şi dovlecelul tăiat rondele. Mai ţii pe foc 10-12 minute ca să se combine aromele şi opreşti focul. Serveşti tocăniţa presărată cu pătrunjel.