Tocană de vită
17 decembrie 2014
Rețete cu carne
Am putea spune că iarna este anotimpul tocanelor, sosurilor însoţite de murături. Nu sunteţi de acord cu noi?
Ingrediente
½ kg carne vită
8 cartofi mari
2 cepe mari
4 morcovi mari
3-4 căţei de usturoi
sare
piper
ulei
1 legătură pătrunjel
Mod de preparare Tai ceapa solzişori, morcovul în rondele, cartofii în sferturi. Căleşti carnea tăiată bucăţi potrivite, ceapa şi morcovul. Pui la fiert un vas cu apă în care adaugi 3-4 căţei de usturoi.
Când a dat în clocot, pui toate legumele călite, carnea şi cartofii şi laşi să fiarbă la foc mic aproximativ 60 de minute sau până când carnea este bine fiartă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi adaugi pătrunjelul tocat mărunt.
sursa foto: Shutterstock