Tocană de vită înăbuşită
Tocana de vită înăbuşită este un preparat clasic franţuzesc, cunoscut şi sub denumirea de Beef Bourguignon. O reţetă simplă, dar cu un gust de neuitat.
De ce ai nevoie pentru tocană de vită înăbuşită
8 felii bacon
1 kg carne de vită
400 ml vin roşu
1 ceapă
2 morcovi
4 căţei de usturoi
1 lingură pastă de tomate
1 praf de sare
200 g ciuperci
piper
200 ml supă de vită
2 linguri ulei
2 linguri amidon
Cum se prepară tocană de vită înăbuşită
Căleşti baconul până devine crocant, după care-l scoţi şi-l pui pe şervete absorbante. În sosul rămas pui carnea de vită, tăiată cubuleţe şi asezonată cu sare şi piper după gust. Când s-a rumenit pe toate părţile, o dai deoparte. În sosul rămas pui vinul şi supa de vită, adaugi legumele tăiate bucăţi, pasta de tomate, usturoiul pisat şi laşi să de-a câteva clocote, după care adaugi carnea de vită, acoperi cu un capac şi laşi la fiert, la foc mic.Când carnea s-a înmuiat, adaugi bucăţile de bacon şi mai laşi la fiert câteva minute.