Tocană de vițel cu măsline

27 februarie 2025   Rețete cu carne

Tocana de vițel cu măsline este un preparat savuros, cu influențe mediteraneene, perfect pentru o masă consistentă.

Ingrediente

200 g măsline

500 g carne de vițel

2 cepe

5-6 căței de usturoi

200 ml sos de roșii

450 ml supă de legume

sare

piper

2 linguri ulei

pătrunjel, pentru servit

Mod de preparare

Îndepărtezi pielițele și grăsimea de pe carne, o tai cuburi și o prăjești pe toate părțile în ulei încins. După ce s-a rumenit uniform, torni jumătate din cantitatea de supă și fierbi acoperit.

Cureți și tai cepele cubulețe, iar după ce s-a fiert carnea, le adaugi în cratiță împreună cu usturoiul zdrobit și torni restul de supă. Fierbi, la foc mic, sub capac, aproximativ 15 minute, apoi răstorni sosul de roșii, potrivești gustul de sare și de piper, adaugi măslinele și ții pe foc până când se îngroașă sosul.

Serveți tocana decorată cu pătrunjel verde.

Mai multe