Tocăniţă de porc cu fasole neagră

7 noiembrie 2014   Rețete cu carne

Poţi folosi pentru această reţetă atât fasole neagră din cutie cât şi uscată, dar pe care să o fierbi tu. Este o reţetă pentru 4 persoane.

Ingrediente

2 linguri ulei de măsline 1 kg carne porc fără grăsime sare 1 ceapă tocată 4 căţei usturoi 1-2 ardei iuţi curăţaţi de seminţe 2 linguri mălai 1 linguriţă scoţişoară 2 linguriţe chimion 1 linguriţă oregano 1/2 linguriţă boia 1 ardei gras roşu, tocat coajă rasă de lămâie 1 cană apă 200-300 g fasole neagră fiartă 1-2 limete 1 linguriţă coriandru

Mod de preparare

Presară sare peste carnea de porc şi lasă deoparte cât timp pregăteşti celelalte ingrediente.

Încingi 2 linguri de ulei de măsline într-o oală la foc iute. Pune bucăţile de porc în oală şi rumeneşte-le pe ambele părţi.

Odată ce s-au rumenit, adaugă ceapă tocată în oală. Dă focul mai mic şi lasă 7-10 minute.

Cât se face ceapa, pregăteşte amestecul de usturoi. Pune usturoiul şi ardeii iuţi în blender sau vas de mixer şi mixează. Apoi adaugă oregano, chimion, boiaua, scorţişoara şi mălaiul şi mixează.

Odată ce ceapa s-a făcut, pune amestecul de usturoi peste carnea de porc şi ceapă. Adaugă ardeiul gras, răzătyura de lămâie şi apa. Lasă la fiert şi lasă la flacăra cea mai mică. Acoperă cu un capac şi lasă până carnea se înmoaie, cam 1 oră şi jumătate.

Adaugă fasolea neagră în oală şi mai lasă pe foc 20 de minute.

Dă la o parte de pe foc şi adaugă zeama de limetă. Potriveşte de sare şi piper. Serveşti garnisită cu coriandru.

sursa: simplyrecipes.com

Mai multe