Tocăniță de porc cu linte
Tocănița de porc cu linte este un preparat gustos, sățios și hrănitor, perfect pentru zilele reci sau când ai poftă de o mâncare consistentă.
Ingrediente
500 g carne de porc, tăiată cubulețe
250 g linte
3 cartofi medii
2 morcovi medii
1 ceapă
2 căței usturoi
2 roșii sare și piper
pătrunjel proaspăt, pentru ornat
Mod de preparare
Clătești bine lintea în apă rece și o pui la fiert în apă cu sare. După ce a fiert, o pui la scurs.
Tai ceapa și morcovul mărunt, zdrobești usturoiul și le pui puțin la călit, adaugi cuburile de carne și mai amesteci înainte de a acoperi cu apă fiartă. Lași să se înăbușe și pe măsură ce scade apa adaugi roșiile tocate și cartofii și ții până ce s-au fiert cartofii. Cu 5 minute înainte de a da de pe foc, adaugi lintea, sare și piper după gust. Înainte de servire, ornezi cu pătrunjel proaspăt.