Tocăniţă de porc cu orez

19 ianuarie 2018   Rețete cu carne

Orezul a fost cultivat pentru prima dată acum mai bine de 5.000 de ani, în China, în zonele mlăştinoase. A fost adus în Grecia de soldaţii lui Alexandru cel Mare, care au participat la expediţia militară în Asia din anul 335 î.H. În secolul al X-lea, maurii au adus orezul asiatic în Peninsula Iberică. După secolul al XV-lea, cultivarea orezului s-a extins pe meleagurile Bătrânului Continent, traversând Italia, apoi Franţa. În 1520, uluitorul bob alb a ajuns în America Centrală şi de Sud, fiind adus de conchistadorii spanioli şi de portughezi.

Ingrediente (2 porţii)

500 g carne de porc

2 cepe

1 ardei gras

1 roşie

200 ml apă

2 linguri ulei

100 ml suc de roşii

sare

3 căţei usturoi

piper

½ linguriţă cimbru

200 ml vin roşu

pătrunjel

orez fiert

Mod de preparare

Tai carnea de porc cubuleţe şi o rumeneşti în uleiul încins 10 minute, amestecând constant. Adaugi cepele tăiate solzişori, usturoiul tocat, vinul şi sucul de roşii. După 10 minute, adaugi apa, condimente după gust, roşia şi ardeiul feliate şi mai laşi vasul acoperit, pe foc, încă 20-25 de minute. Serveşti alături de garnitură de orez şi decorezi cu pătrunjel.

Mai multe