Tocăniţă de pui cu porumb

16 ianuarie 2015   Rețete cu carne

Mmmm...deja simţim mirosul unei tocăniţe adevărate ca la mama acasă. Şi ce am putea să-i punem noi mai inedit, să fie aşa, o reţetă mai originală? Nişte porumb ar fi perfect. Aşa s-a născut reţeta noastră de tocăniţă de pui cu porumb.

Ingrediente pentru tocăniţă de pui cu porumb

5-6 bucăţi pulpe superioare de pui 2 cepe 3 linguri ulei 1 ardei gras 1 morcov 2 căţei usturoi 2-3 linguri boabe de mazăre (congelată) 4-5 baby-ştiuleţi de porumb (conservă) 300 ml pulpă de roşii (conservă) 200 ml bere pătrunjel verde oregano sare piper

Modul de preparare al reţetei de tocăniţă de pui cu porumb

Se rumenesc bucăţile de carne în ulei bine încins, apoi se scot pe un platou şi se păstrează calde. Ceapa, ardeiul şi morcovul se trec prin maşina de tocat şi se călesc în grăsimea rămasă de la rumenirea cărnii circa 10 minute.

Se adaugă boabele de mazăre decongelate, ştiuleţii de porumb scurşi de zeamă, bucăţile de carne rumenite, pulpa de roşii şi berea. Se condimentează cu oregano, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă circa 20 de minute, la foc mic.

Se închide focul, se adaugă usturoiul zdrobit, pătrunjelul verde şi se serveşte.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe