Tocăniţă de vită

19 octombrie 2015   Rețete cu carne

E suficient să ne uităm doar la poză şi să poftim la o porţie din această delicioasă mâncare!

Ingrediente

500 g carne de vită

500 g cartofi noi cât mai mici

3 cepe

1 morcov

2 linguri smântână

500 ml supă de oase sau de legume

300 g pulpă de roşii

150 ml vin alb sec

3 linguri ulei

cimbru

sare

piper

Mod de preparare Tai ceapa mărunt sau julien şi o căleşti în ulei încins. Adaugi jumătate din cantitatea de supă, carnea tăiată cuburi şi un praf de sare. Acoperi vasul şi laşi să fiarbă, la foc mic, circa 40 de minute.

Adaugi din când în când supă până când carnea este bine pătrunsă. Adaugi morcovul ras, cartofii întregi spălaţi bine şi laşi să fiarbă încă 15 minute. Adaugi pulpa de roşii tocată mărunt, potriveşti din nou gustul de sare şi piper, torni vinul, pui smântâna şi cimbrul şi aşezi vasul la cuptor pentru 20-30 de minute, la foc mic, până scade sosul şi se rumeneşte frumos.

Mai multe