Tocăniţă de viţel

15 iunie 2015   Rețete cu carne

Ingrediente: 500 g carne de viţel, 3 linguri ulei de măsline, 150 g arpagic, 5-6 ciuperci champignon, 200 g pulpă de dovleac, 8-9 castane dulci fierte, 2 căţei de usturoi, 2 foi de dafin, 4-5 boabe de ienibahar, 250 ml pulpă de roşii (conservă), 200 ml vin roşu, cimbru uscat, pătrunjel verde, sare, piper

Mod de preparare:Numar porţii: 6 Timp de preparare: 1h 30 min Dificultate: mică

Tai carnea cubuleţe, o condimentezi cu sare şi piper şi o prăjeşti în ulei bine încins, pe toate părţile, apoi o scoţi deoparte. În grăsimea rămasă, sotezi arpagicul curăţat până se înmoaie puţin. Adaugi apoi pulpa de dovleac tăiată cuburi şi ciupercile feliate. Torni jumătate de ceaşcă de apă caldă şi laşi totul să fiarbă 10 minute până se înmoaie dovleacul.

Introduci înapoi carnea, adaugi castanele dulci fierte separat, pulpa de roşii, foile de dafin, boabele de ienibahar, usturoiul tocat mărunt şi 200 ml vin roşu. Laşi să fiarbă încă 15 minute până când carnea este bine pătrunsă. Adaugi cimbru, pătrunjel, sare şi piper, după gust, şi pui cratiţa la cuptor pentru circa 20 de minute, până scade sosul. O serveşti caldă, dar este la fel de bună şi rece.

Mai multe