Tocăniță picantă
Această reţetă este atât de apetisantă, încât nu vei avea răbdare până la momentul în care să te înfrupţi din ea.
Ingrediente
2 vinete
200 g carne de vită tocată
5 căței de usturoi
1 ceapă
1 ardei gras
1/2 linguriță fulgi de ardei iute
1 lingură ghimbir ras
250 ml sos de roșii
2 linguri ulei
2 linguri codițe de ceapă verde tăiate mărunt
sare
piper
Mod de preparare
Speli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare și le lași 30 de minute, apoi le speli sub jet de apă.
Separat, încingi uleiul, pui ceapa tocată cubulețe, amesteci, presari sare și piper, după gust. O lași până devine sticloasă, apoi adaugi carnea. Amesteci și pui ardeiul gras tocat cubulețe, apoi adaugi fulgii de ardei iute, ghimbirul și usturoiul zdrobit, și omogenizezi. Lași câteva clocote și pui sosul de roșii, apoi adaugi vinetele.
Ții pe foc aproximativ 30 de minute, amesteci din când în când și oprești focul. O servești decorată cu codițele de ceapă verde.