Tocăniţă „pişcătoare“

26 februarie 2016   Rețete cu carne

Când îţi este poftă de o mâncare picantă, prepară repede această tocăniţă pişcătoare.

De ce ai nevoie pentru tocăniţă pişcătoare

1 ceapă

4 căţei usturoi

1 kg cartofi

1 ardei gras

500 g carne

4-5 roşii descojite în suc propriu

2 cani apă încalzită

sare

piper

oregano

1 lingură făină

4 linguri porumb fiert

200 g fasole roşie

50 ml ulei

300 g spanac proaspăt

Cum se prepară tocăniţă pişcătoare

Fierbi fasolea în mai multe ape. Speli spanacul, cureţi şi tai cubuleţe cartofii, iar ardeiul îl speli şi-l cureţi de seminţe şi de cotor. Tai ceapa julien, iar usturoiul îl pisezi. Speli carnea şi o tai bucaţi, iar roşiile le tai bucăţi mici. Încingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti ceapa şi usturoiul. Laşi pe foc 5 minute. Adaugi cartofii, ardeiul tăiat cuburi, carnea, roşile şi sucul şi 2 căni de apă încălzită. Pui sare, oregano şi piper şi fierbi la foc mediu. Dizolvi făina în 2 linguri de apă şi o încorporezi în compoziţie. Dai focul mai încet, acoperi vasul şi mai laşi la fiert 15 minute, având grijă să nu fiarbă cartofii prea mult. Amesteci. Adaugi fasolea şi porumbul fiert, mai laşi pe foc 5 minute, pui frunzele de spanac şi închizi focul.

Mai multe