Tocăniță spaniolă
Tocănița spaniolă e genul de preparat care umple casa de arome.
Ingrediente
250 g cârnați chorizo afumați
1 ceapă mare
500 ml supă de legume sau apă
200 g linte roșie
1 ardei gras, roșu
2 căței de usturoi
½ linguriță sare
½ linguriță piper
1 frunză dafin
400 g roșii cuburi, din conservă
1 morcov
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță boia afumată
Mod de preparare
Tai cârnații felii subțiri, toci ceapa, morcovul, ardeiul și usturoiul.
Încingi uleiul într-o cratiță și călești cârnații 3 minute, până lasă grăsime și aromă. Adaugi ceapa, morcovul, ardeiul și usturoiul, și călești 5 minute, amestecând. Pui boiaua afumată, roșiile cuburi, lintea și supa de legume. Adaugi frunza de dafin, sare și piper, acoperi și fierbi la foc mic 15-20 de minute, până lintea devine cremoasă.
Oprești focul, lași tocănița să se odihnească 5 minute și o servești caldă.