Tocăniță spaniolă

10 aprilie 2025   Rețete cu carne

Tocănița spaniolă e genul de preparat care umple casa de arome.

Ingrediente

250 g cârnați chorizo afumați

1 ceapă mare

500 ml supă de legume sau apă

200 g linte roșie

1 ardei gras, roșu

2 căței de usturoi

½ linguriță sare

½ linguriță piper

1 frunză dafin

400 g roșii cuburi, din conservă

1 morcov

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță boia afumată

Mod de preparare

Tai cârnații felii subțiri, toci ceapa, morcovul, ardeiul și usturoiul.

Încingi uleiul într-o cratiță și călești cârnații 3 minute, până lasă grăsime și aromă. Adaugi ceapa, morcovul, ardeiul și usturoiul, și călești 5 minute, amestecând. Pui boiaua afumată, roșiile cuburi, lintea și supa de legume. Adaugi frunza de dafin, sare și piper, acoperi și fierbi la foc mic 15-20 de minute, până lintea devine cremoasă.

Oprești focul, lași tocănița să se odihnească 5 minute și o servești caldă.

Mai multe