Tocăniță turcească de pui
Tocănița turcească de pui este un preparat gustos, aromat, cu legume și condimente.
Ingrediente
1 ceapă mare, tăiată solzi
1 ardei roșu
1 ardei verde
2-3 roșii mari
600 g piept de pui, tăiat cuburi
3 căței de usturoi tocați
3 linguri ulei
sare
piper
1 linguriță boia dulce
½ linguriță chimion măcinat
puțin pătrunjel proaspăt, pentru servit
Mod de pregatire
Încingi o tigaie mare, torni uleiul și adaugi cuburile de pui. Le prăjești 6-7 minute la foc mediu, până se rumenesc ușor. Pui ceapa și usturoiul, amesteci și călești 2-3 minute, apoi adaugi ardeii tăiați fâșii. Gătești totul încă 5 minute, amestecând din când în când.
Adaugi roșiile tocate, condimentezi cu sare, piper, boia și chimion. Reduci focul la mediu, acoperi și lași să fiarbă 10-12 minute, până scade puțin și puiul e fraged. Presari pătrunjel tocat și stingi focul.