Tochitură moldovenească. Reţetă simplă
4 decembrie 2017
Rețete cu carne
Dacă nu ţii post şi dacă salivezi după gustul irezistibil al unei tochituri moldoveneşti, iată o reţetă simplă, pe care o poţi prepara oricând. După ce torni vinul în tochitură, nu mai amesteca, ci lasă să se evapore alcoolul.
Tochitură moldovenească. Reţetă simplă - Ingrediente (2 porţii)
2 cârnaţi 100 g pulpă de porc 100 g ficat de porc 2 căţei de usturoi 1 lingură pastă de tomate 100 g apă 50 g vin sare piper boia ulei
Tochitură moldovenească. Reţetă simplă - Cum se prepară
Într-un ceaun, pui pulpa şi ficatul tăiate bucăţi şi le laşi să se rumenească. Adaugi apa, sarea, piperul şi usturoiul pisat. După ce zeama s-a evaporat, pui în ceaun cârnaţii, pasta de tomate şi boiaua. După 5 minute, torni vinul şi laşi să scadă, la foc mic. Serveşti cu ou ochi, mămăligă şi telemea rasă.