Tortellini cu pui

21 septembrie 2015   Rețete cu carne

Nu ştii ce sa găteşti la cină? Avem noi o idee!

Ce ai nevoie 300 g piept de pui 300 g tortellini 200 g smântână de gătit 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 3 linguri parmezan 3 linguri ulei de măsline sare piper

Cum se prepară

Se pun tortellini la fiert în apă clocotită cu sare şi se fierb 10‑11 minute. Când sunt gata, se scot într-o strecurătoare, se clătesc sub jet de apă rece şi se pun la scurs.

Pieptul de pui se taie felii subţiri, se unge cu ulei de măsline şi se presară cu sare şi piper, după gust. Se frig feliile de carne într-o tigaie de teflon sau pe grătar, apoi se taie fâşii subţiri.

Se curăţă usturoiul, se zdrobeşte cu lama unui cuţit şi se căleşte într-o tigaie cu ulei încins, după care se scoate. Se adaugă peste ulei smântâna amestecată cu făina şi se dă sosul în câteva clocote. Se adaugă pastele scurse, pieptul de pui, pătrunjelul tocat fin, parmezanul şi se lasă pe foc un minut, cât să se pătrundă aromele. Se servesc calde.

Mai multe