Tortilla pufoasă
Atunci când simţi nevoia unei gustări, această tortilla pufoasă va fi exact ceea ce cauţi.
De ce ai nevoie pentru tortilla pufoasă
› 6 ouă › 3 cartofi mari (galbeni) › 1 ceapă albă (sau 2 fire ceapă verde) › 4 linguri ulei de măsline › sare › piper
Cum se prepară tortilla pufoasă
Se curăţă cartofii de coajă, se taie felii subţiri şi se prăjesc în ulei bine încins, pe rând, pentru a putea fi întorşi cu uşurinţă pe ambele părţi. Se scot deoparte, pe un platou cald pentru a fi păstraţi calzi, până se prăjesc toţi cartofii.
În uleiul rămas de la cartofi se căleşte ceapa tăiată mărunt sau rondele. Peste ceapa călită se adaugă cartofii prăjiţi.
Separat, se bat bine ouăle, se condimentează cu sare şi piper, după gust şi se toarnă peste amestecul de cartofi şi ceapă. Se mişcă din când în când tigaia pentru a nu se lipi de fund.
Când tortilla este pe jumătate coaptă, se întoarce cu ajutorul unei farfurii şi se lasă să se coacă bine. Se serveşte caldă, însoţită de salată, acrituri sau ketchup picant.