Varză alsaciană cu cârnat şi carne

9 septembrie 2015   Rețete cu carne

Un preparat alsacian direct la tine în bucătărie, direct pe masă!

Ingrediente

4 cotlete de porc fără os

2 cârnaţi

600 g varză acră

1 lingură untură

1 ceapă mare

1 cuişor

piper

sare

200 ml vin alb

Mod de preparare

Speli varza în apă rece. O laşi să se scurgă bine şi o tai fideluţă. Pui untura să se topească, căleşti ceapa tăiată mărunt până se înmoaie, adaugi varza, le căleşti puţin împreună şi pui vinul. Laşi să fiarbă înăbuşit. Asezonezi carnea cu sare şi piper şi prăjeşti cotletele pe ambele părţi. Ungi un vas de cuptor cu grăsime, pui varza şi peste ea carnea şi cârnaţii tăiaţi bucăţi. Dai la cuptor pentru 20 de minute.

Mai multe