Varză călită cu costiţă şi cartofi natur

12 noiembrie 2014   Rețete cu carne

Varza încă bolboroseşte prin butoaie. Aşa că până se murează bine, vă prpounem o reţetă pe care puteţi la fel de bine să o faceţi cu varză proaspătă.

Ingrediente

1 varză potrivită proaspătă 3-4 cartofi 300 g costiţă afumată 1 ceapă potrivită 1 morcov 1 ardei gras 1 roşie 200 ml pulpă de roşii (conservă) 2-3 linguri ulei sare piper

Cum se prepară

Se curăţă şi se toacă ceapa mărunt, se căleşte în ulei bine încins împreună cu morcovul ras şi ardeiul curăţat de cotor şi seminţe, apoi tăiat cubuleţe. Separat, se taie varza fideluţă subţire, se freacă cu sare şi se lasă la scurs sau se stoarce. Se adaugă peste zarzavaturi şi se călesc împreună câteva minute, amestecând permanent să nu se prindă la fundul

vasului.

Se adaugă roşia curăţată de pieliţă, tăiată felii, pulpa de roşii, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, înăbuşit, la foc mic, până scade bine şi varza

este pătrunsă.

Se rumeneşte separat costiţa, se toarnă în cratiţa cu varză şi se pune la cuptor pentru circa 15-20 de minute să se amestece aromele. Se serveşte caldă, garnisită cu cartofi natur.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe