Varză călită cu rață și prune uscate
Un gust de excepţie şi un prânz pe săturate, asta te aşteaptă dacă alegi să urmezi recomandarea noastră şi să găteşti această reţetă de varză călită cu rață și prune uscate.
Ingrediente pentru varză călită cu rață și prune uscate
2 pulpe de rață
2 căței de usturoi
1 varză murată
200 g prune uscate
200 g ciuperci din conservă
1 ceapă
1 linguriță coriandru măcinat
piper măcinat
sare
3 linguri ulei de măsline
1 linguriță boia iute
1/2 linguriță sos de soia
1 linguriță miere
Mod de preparare varză călită cu rață și prune uscate
Pentru marinarea pulpelor, amesteci într-un bol o lingură de ulei de măsline, coriandrul, sosul de soia, boiaua, mierea, sare și piper după gust. Ungi pulpele cu marinata obținută și le lași la frigider într-un bol, peste noapte.
Tai varza fideluță, o speli în mai multe ape și o lași la scurs. Încingi restul de ulei într-o cratiță, pui ceapa tocată și usturoiul zdrobit și lași la foc mic 2 minute. Adaugi varza și ciupercile, amesteci și lași pe foc 20 de minute în cratița acoperită. Transferi varza într-o tavă cu pereții înalți, adaugi prunele uscate și le încorporezi în varză, iar deasupra așezi pulpele de rață.
Dai tava la cuptor 1 oră și 30 de minute, până ce carnea este pătrunsă. O desfaci cât încă este caldă de pe os și o amesteci cu varza. Decorezi după imaginație.