Varză de Bruxelles cu ciolan

25 august 2014   Rețete cu carne

Ţi-a intrat în reflex să faci fasole cu ciolan. Şi nu te-ai mai gândit că ar putea fi şi alte reţete. Una dintre ele o găseşti mai jos.

Ingrediente

450 g varză de Bruxelles proaspătă sau congelată 1 morcov mare 200 g luncă sau ciolan afumat 1 ceapă mare 100 g unt sare piper

Mod de preparare

Fierbe varza câteva minute în puţină apă, doar cât să o acopere.

Taie morcovul bastonaşe subţiri şi ceapa rondele fine. Căleşte-le în unt, adăugând câte puţină apă ca să nu se rumenească prea tare. Toarnă peste varză legumele călite, condimentează cu sare şi piper, după gust, adaugă 3-4 linguri de apă caldă sau supă de legume şi las-o să fiarbă 10 minute sub capac.

Separat, taie şunca sau ciolanul afumat fâşii, rumeneşte-le în puţin unt, până ce devin crocante. Serveşte-le împreună cu varza.

sursa foto: Photocuisine

Mai multe