Varză în stil polonez
Varza în stil polonez este un preparat savuros, este perfectă ca garnitură sau fel principal.
Ingrediente
1 varză mare
1 lingură cimbru
500 g cârnați proaspeți
1 legătură ceapă verde
1 cană vin alb sec
1 morcov
1 lingură boia dulce
1 linguriță boia afumată
1 ardei iute tăiat
2 linguri ulei
sare
piper
2 foi de dafin
Mod de preparare
Dai deoparte primele foi de la varză, o tai pe jumătate, apoi o toci fideluță. O freci cu sare și o lași deoparte.
Tai cârnații felii rotunde, îi așezi într-o cratiță cu ulei și îi prăjești pe ambele părți, apoi îi scoți pe o farfurie.
Între timp, tai mărunt partea albă de la ceapă, păstrezi cozile pentru decor, cureți morcovul și îl dai prin răzătoare. Pui ceapa în uleiul în care ai prăjit cârnații, amesteci, pui sare și piper, după gust, adaugi morcovii și călești câteva minute, apoi adaugi varza bine stoarsă, boiaua și ardeiul iute. Amesteci, pui foile de dafin, cimbrul și torni vinul. Acoperi și lași la gătit, amestecând din când în când.
Guști, iar când varza s-a înmuiat, arunci foile de dafin, așezi deasupra feliile de cârnați, mai ții pe foc 10 minute, ca să se combine aromele și decorezi cu cozile de ceapă tăiate fin.