Varză murată cu carne de porc

18 martie 2016   Rețete cu carne

Ar fi şi păcat să arunci bunătate de varză murată, în loc să o prepari pentru o mâncare delicioasă.

Ingrediente (6 porţii)

1 kg varză murată ½ kg carne de porc împănată 1 ceapă 1 linguriţă chimen 2 căni apă 3 linguri ulei sare piper

Mod de preparare

Toci varza fideluţă, apoi o storci de zeamă şi o clăteşti cu apă rece în câteva rânduri. Căleşti ceapa tocată în ulei încins. Tai carnea cubuleţe şi o pui în cratiţă alături de varză. Adaugi chimenul şi acoperi cu apă. Dai totul la cuptor, la foc mic, 3 ore, până când varza şi carnea de porc sunt fragede.

Din când în când, amesteci cu grijă şi te asiguri că este destul de mult lichid, pentru ca varza să nu se prindă de fundul vasului. Condimentezi cu sare şi piper spre final, numai dacă mai crezi că este necesar. O poţi servi cu castraveţi muraţi.

foto: profimedia

Mai multe