Vinete umplute cu carne de porc
Dacă îţi plac mâncărurile picante, adaugă şi un ardei iute în acest preparat. Reţeta este incredibil de simplu de făcut.
De ce ai nevoie pentru vinete
2 vinete medii
500 g carne de porc, tocată
8 căţei de suturoi
1-2 ardei iuţi
sare
ulei
ceapă verde, opţional
Cum se prepară vinetele umplute
Înţepi din loc în loc vinetele cu furculiţa, le ungi cu ulei, le sărezi şi le dai la cuptor 15-20 de minute.
Încingi ulei în tigaie şi căleşti carnea tocată împreună cu căţeii de usturoi şi ardeii iuţi tocaţi. Asezonezi cu sare şi ţii pe foc, amestecând constant, până când scade zeama lăsată.
Scoţi vinetele, le tai în jumătate, fără însă să le separi, le ungi din nou cu ulei, pui în scobitură carne de porc şi le dai din nou la cuptor 10-15 minute. Le serveşti, dacă vrei, cu ceapă verde tocată.