Vinete umplute cu carne de pui
Ai luat prea multe vinete pentru salata de vinete coapte? Nu-i nimic! Le poţi umple pe restul cu carne de pui.
Ingrediente
2 vinete potrivite 200 g piept de pui 2 ciuperci 1 morcov 1 ceapă 1 roşie 6 linguri orez cu bobul lung 1 ou pătrunjel sare piper 1 lingură uleiCum se prepară
Mod de preparare
Vinetele se spală, se taie în jumătate pe orizontală şi li se scoate miezul cu o lingură. „Bărcuţele” de vinete obţinute se opăresc în apă clocotită cu sare timp de 5 minute, după
care se pun la scurs. Ceapa curăţată se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Se adaugă pe rând morcovul ras, ciupercile tocate mărunt, carnea tăiată bucăţele, miezul de vinete tocat şi orezul fiert pe jumătate. Se adaugă puţină apă şi se călesc împreună 15 minute, pe foc mic. Se adaugă roşia curăţată de pieliţă şi tăiată cubuleţe, sare şi piper, după gust, şi se mai lasă încă 5 minute. Se dă deoparte, se lasă un pic să se răcească, se adaugă oul bătut şi se amestecă. Se umplu „bărcuţele” cu amestecul pregătit şi se dau la cuptor pentru
20 de minute. Se servesc decorate cu pătrunjel verde.