Vinete umplute cu şuncă

15 decembrie 2014   Rețete cu carne

Pregăteşte unul din cele mai delicuioase feluri de mâncare potrivită pentru această iarnă.

Ce ai nevoie

4 vinete lunguieţe (potrivite ca mărime) 1 ceapă mare 2 linguri de ulei de măsline 1 ardei gras 150 g şuncă presată 1 lingură capere murate 2 căţei de usturoi 3-4 roşii cherry pătrunjel verde busuioc verde sare piper

Cum se prepară

Se spală vinetele, se taie în jumătate, pe lungime, se presară cu sare şi se lasă la scurs între două planşete înclinate circa 30 de minute. Se clătesc apoi cu apă rece şi se opăresc

5 minute, după care se pun din nou la presat pentru a se scurge apa din ele.

Între timp, se taie ceapa mărunt, se căleşte în uleiul bine încins până se înmoaie. Se adaugă miezul vinetelor scos cu mare atenţie pentru a nu deteriora coaja vinetelor, ardeiul

tăiat cubuleţe şi spre sfârşit se adaugă usturoiul zdrobit. Se lasă să se răcească.

În compoziţia de mai sus se adaugă şunca tăiată cubuleţe, caperele murate tocate, roşiile cherry tăiate cubuleţe, pătrunjel, busuioc, sare şi piper, după gust.

Se umplu cojile de vinete cu această compoziţie, se aşază într-o formă termorezistentă unsă cu ulei (sau puţin unt) şi se introduc în cuptorul bine încins pentru circa 30 de minute. Se servesc calde sau reci, garnisite cu roşii cherry.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe