Vrăbioară de vițel la tavă
Carnea de viţel este suculentă şi fragedă şi se poate asocia cu multe garnituri, la mesele speciale.
Ingrediente
700 g vrăbioară
5 morcovi baby, spălați și curățați
sare
piper
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriță coajă rasă de lămâie
5 căței de usturoi
2 linguri unt
1 lingură rozmarin, tăiat mărunt
1 lingură cimbrișor mărunțit
2 linguri ulei
300 ml vin roșu sec
4-5 roșii cherry
Mod de preparare
Speli și cureți carnea de tendoane. Prepari un amestec din 3 căței de usturoi zdrobiți, 2 linguri de unt moale, sare, piper, cimbrișor, zeama și coaja de lămâie și cu rozmarinul. Omogenizezi amestecul și ungi bine carnea. O dai la rece cel puțin 2 ore sau peste noapte, apoi o scoți și o ții la temperatura camerei.
Încingi uleiul și prăjești carnea, câteva minute, pe toate părțile, apoi o răstorni într-o tavă în care ai așezat morcovii, roșiile tăiate și cățeii de usturoi rămași tăiați. Torni vinul și o dai la cuptorul încins, aproximativ o oră. O stropești din când în când cu sosul din tavă și o scoți când este rumenită uniform.