Vrăbioară de vițel la tavă
Alături de o garnitură fină sau o salată proaspătă, vrăbioara de vițel la tavă transformă orice masă într-o adevărată sărbătoare culinară.
Ingrediente
500 g vrăbioară
1 lingură zeamă de lămâie
5 morcovi baby, spălați și curățați
1 linguriță coajă rasă de lămâie
7 căței de usturoi
2 linguri unt
1 lingură rozmarin, tăiat mărunt
1 lingură cimbrișor mărunțit
2 linguri ulei
300 ml vin roșu, sec
4-5 roșii cherry
sare
piper
Mod de preparare
Speli și cureți carnea de tendoane și o ungi cu un amestec omogen făcut din 3 căței de usturoi zdrobiți, amestecați cu 2 linguri de unt moale, cu sare, piper, cimbrișor, zeama și coaja de lămâie și cu rozmarinul. O dai la rece peste noapte, iar dimineața o scoți și o ții la temperatura camerei cel puțin 1 oră.
Încingi uleiul și prăjești carnea câteva minute pe toate părțile, apoi o răstorni într-o tavă în care ai așezat morcovii, roșiile tăiate și cățeii de usturoi rămași, zdrobiți. Torni vinul și o dai la cuptorul încins, aproximativ 1 oră. O stropești din când în când cu sosul din tavă și o scoți când s-a rumenit uniform.