Vrăbioare de vițel
22 decembrie 2023
Rețete cu carne
Pregătită cum trebuie, carnea de viţel este suculentă şi fragedă şi se poate asocia cu multe garnituri, la mesele speciale.
Ingrediente
500 g vrăbioară de vițel
5 căței de usturoi
2 ardei iuți
1 crenguță de rozmarin tăiat
sare
piper
boia dulce
2 linguri ulei
50 g unt
Mod de preparare
Tai carnea în două, o dai cu sare, piper și boia, după gust. Încingi uleiul într-un vas mai mare, adaugi untul și, după ce se topește, pui usturoiul mărunțit, ardeii iuți tăiați, rozmarinul, apoi adaugi carnea și o frigi câte patru-cinci minute pe fiecare parte, după care dai vasul la cuptor 10 minute.
Scoți friptura, o lași să se „odihnească“, cam 10 minute, apoi o poți servi, stropită cu sosul lăsat în vas.