Ardei iuţi în oţet
Roşii, verzi, mai mici, mai mari, mai iuţi sau mai puţin iuţi. Ardei de toate felurile şi iată ce bine le stă şi în borcan, pe post de conservă!
4 borcane Preparare 1h Dificultate mică
Ingrediente
2 kg ardei iuţi
1 l apă
250 ml oţet din vin alb
Sare grunjoasă după gust
Zahăr după gust
piper boabe
frunze de dafin
Mod de preparare
Speli borcanele şi le sterilizezi. Între timp speli ardeii şi-i pui la scurs. Amesteci apa cu oţetul, sarea, zahărul, frunzele de dafin şi boabele de piper şi pui compoziţia pe foc într-o oală până când dă câteva clocote.
Opăreşti în acest amestec ardeii pentru 10 secunde şi-i scoţi repede cu o spumieră. Îi aşezi în borcane, torni apa până când sunt bine acoperiţi, înfiletezi capacele şi-i laşi să se răcească înainte să-i pui în cămară.
sursa foto: Photocuisine