Cartofi americani la cuptor FOTO
Smântâna, uleiul de măsline şi cartofii sunt cei mai buni prieteni în bucătărie. Iată o reţetă delicioasă şi uşor de preparat!
Ingrediente: 4 cartofi mari (800 g) 8 linguri smântână 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă condimente pentru cartofi sare, piper
Speli bine cartofii cu un burete, îi usuci într-un prosop de hârtie şi îi pui într-un castron. Torni peste ei uleiul de măsline şi presari condimentele. Amesteci bine ca să rămână condimentele pe ei.
Înfăşori fiecare cartof în folie de aluminiu şi dai la cuptor pentru 45 de minute. Între timp, pregăteşti sosul de usturoi. Amesteci sosul cu smântână.
După ce s-au copt, scoţi cartofii, îi crestezi şi lărgeşti puţin partea tăiată a cartofului.
Pui cartofii pe un platou şi îi umpli cu sosul de usturoi cu smântână. Serveşti cartofii, după gust, cu ceapă tăiată.
Pentru sosul de usturoi aveţi nevoie de:
1 căpăţână de usturoi
3 linguri de smântână
1 lingură oţet
ulei de măsline
sare, piper
Curăţaţi usturoiul şi îl zdrobiţi uşor. Adăugaţi sarea şi bateţi usturoiul zdrobit, până când obţineţi o pastă omogenă, apoi adăugaţi uleiul. Când sosul a început sa se lege adăugaţi oţetul şi frecaţi în continuare. Adăugaţi smântâna şi amestecaţi până sosul devine omogen.
Poftă bună!