Cartofi copţi cu usturoi
Banalul cartof se poate transforma într-un adevărat festin, dacă este gătit cum trebuie şi condimentat cu usturoi. Iată reţeta pe care abia vei aştepta să o încerci:
De ce ai nevoie pentru a pregăti cartofi copţi cu usturoi
1 jumătate de kilogram cartofi roşii
2 linguri oţet de mere
Sare după gust
1 lingură ulei de măsline
Piper după gust
1 jumătate legatură ceapă verde
Pentru sos
1 căţel de usturoi
Sare după gust
Piper după gust
80 ml maioneză
Cum se prepară cartofii copţi cu usturoi
Spală cartofii foarte bine, apoi pune-i într-o oala cu apă şi oţetul de mere, fără a îi curăţa de coajă. Adaugă şi puţină sare, apoi pune-i la fiert timp de 10-15 minute, până când pot fi pătrunşi uşor cu o furculiţă, dar nu foarte moi. Lasă-i să se scurgă într-o sită, până se răcesc puţin.
Încălzeşte cuptorul la 200 de grade, iar în timp ce cartofii se răcesc, pregăteşte sosul. Pisează usturoiul, apoi amestecă-l într-un bol cu maioneza, piperul şi sarea după gust.
Taie cartofii rondele şi aşează-i într-o tava. Toarnă peste ei uleiul de măsline, sare şi piper. Găteşte-i timp de 30 de minute, sau până când încep să se rumenească pe ambele părţi. Asezonează cu ceapă verde, tocată mărunt, şi cu sosul de usturoi.
Sursa: https://www.budgetbytes.com