Cartofi cu roşii la cuptor

16 septembrie 2015   Rețete cu legume

Combină toate ingredientele din reţetă pentru o mâncare absolut delicioasă!

Ingrediente

5 cartofi mari 4-5 roşii mari, bine coapte 1 ceapă 2 căţei de usturoi 3 ouă 150 g telemea de oi 3 linguri smântână 3 linguri ulei rozmarin piper 1 lingură miez de floarea-soarelui sare

Mod de preparare

Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi tai rondele mai groase, pe care le pudrezi cu puţină sare şi le aşezi într-o tavă în care ai pus uleiul. Le introduci la cuptor, rumenindu-le uşor pe ambele părţi, pentru 15 minute.Opăreşti roşiile, le clăteşti cu apă şi le cojeşti, apoi le tai rondele. Căleşti ceapa şi usturoiul tocate mărunt, adaugi câteva frunze de rozmarin şi dai deoparte. Când se răcoresc, le amesteci cu ouăle bătute împreu­nă cu brânza rasă, piper şi cu smântâna.Ungi o formă termorezistentă cu ulei, aşezi un strat de rondele de cartofi şi roşii, adaugi amestecul de brânză şi acoperi cu un alt strat de rondele de cartofi şi roşii. Presari miezul de floarea-soarelui şi dai la cuptor pentru 40 de minute.

Mai multe