„Cartofi“ din mălai cu salvie
10 februarie 2025
Rețete cu legume
Acești „cartofi” din mălai sunt crocanți la exterior și moi la interior.
Ingrediente
500 ml lapte
500 ml supă de pui sau de legume
170 g mălai
1 lingură unt
40 g pecorino sau parmezan ras
1 lingură salvie proaspătă, tocată
ulei
Pentru sos
sucul de la ½ lămâie
iaurt
sare și piper
Mod de preparare
Ungi o tavă de fontă cu ulei.
Într-o cratiță medie, aduci la punctul de fierbere laptele cu supa, pui untul, salvia și adaugi în fir subțire mălaiul, amestecând constant, până ce e gata mămăliga.
Întinzi mămăliga cât e caldă în tavă și lași la răcit, apoi o tai în formă de batoane pe care le stropești cu ulei. Tapetezi tava cu hârtie de copt și bagi batoanele la cuptor până ce s-au rumenit.